Creatief bureau uren schrijven 1 190613 074824

7 redenen om als creatief bureau geen uren te schrijven

BEST PRACTISE

Je bent een creatief bureau. Je maakt mooie dingen en hebt niet zoveel met urenschrijven. Waarom zou je het doen? Creativiteit kent immers geen tijd. Soms besteed je meer uren aan een project dan geoffreerd, maar de volgende keer zit je ruim binnen de tijd en verdien je eraan. Speciaal voor jou hebben we daarom 7 redenen op een rij gezet om als bureau niet met uren schrijven bezig te zijn. Yeuj! Maar juich niet te vroeg, er is ook nog één hele goede reden om het wel te doen. Aan jou de keuze.

1. UREN BIJHOUDEN KOST TIJD

Met urenschrijven, in Excel of een andere tool, verlies je kostbare tijd. Eeuwig zonde. Door geen tijd te schrijven bespaar je al snel een half uur per dag voor wat leuks én nuttigs.

2. NUTTELOOS, NIEMAND KIJKT ERNAAR

Vergeten dagdelen worden door de tijdschrijvers met lichte paniek opgevuld met een uitgelopen overleg of wat extra reistijd. Waarvoor al deze stress? Trouwe urenbriefjes verdwijnen in een mapje en niemand kijkt er nog naar. Zonde van de niet declarabele tijd.

3. AKELIG VOOR MEDEWERKERS

Je team is vol enthousiasme met een project bezig, maar de sfeer slaat om als je naar de urenregistratie vraagt. Want, wat heeft nou prioriteit? Tevreden klanten toch? Door dat urenschrijven leg je de nadruk helemaal op de verkeerde dingen.

4. FOCUS HOORT OP DE KWALITEIT VAN GELEVERD WERK

Als je van tevoren weet hoeveel uur je mag besteden, komt dat niet ten goede van het creatieve proces. Tuurlijk moet er geld verdiend worden, maar door naar de klok te wijzen voelen mensen zich opgejaagd en overhaast. Het werkt verstarrend en draagt niet bij aan de finishing touch dat de projecten juist zo onderscheidend maakt. Soms kost iets gewoon langer dan gepland. Een tevreden klant is ook wat waard, toch?

5. EEN GOEDE TOOL KOST GELD

Nóg een tool erbij? Wat kost een goede urenregistratietool per maand? Haal je die investering er wel uit? Koop voor het bedrag dat je kwijt bent aan een zoveelste tool elke maand gebak of stop het in een borrelpot. De energie en teamspirit die daaruit voortkomt werkt uitstekend voor de productiviteit.

6. NIET AANGENOMEN VOOR DE ADMINISTRATIE

Tegenwoordig zijn medewerkers uren per week kwijt aan administratie. Het is niet hun sterke kant en ze hebben er geen zin in. Je hebt ze niet in dienst genomen om urenlang uren te laten schijven. Hun kracht ligt ergens anders. Benut het talent van medewerkers effectief in de tijd dat ze voor je aan het werk zijn.

7. CONTROLE WERKT DEMOTIVEREND

'Hoe lang heb je hieraan gewerkt?' 'Wat deed je maandagochtend tot 11:00 uur?' Medewerkers zijn natuurlijk geen kleuters en kunnen zelf de verantwoordelijkheid over bestede uren wel aan. Sturen op output is doorgaans beter voor de motivatie dan het geneuzel over bestede tijd.

Uren schrijven creatives

8. WAAROM WEL?

Uit onderzoek blijkt dat 62 procent van de medewerkers binnen de zakelijke sector hun urenregistratie slecht bijhoudt. We snappen dat hoor. Je wilt geen uren schrijven maar gewoon toffe projecten doen en de tijd hebben om ze uit te voeren. Maar hoe weet je of er voldoende capaciteit is voor de leuke klussen? En leveren alle inspanningen uiteindelijk ook wat op? Door uren bij te houden benut je de tijd efficiënt en zorg je voor winstgevende projecten. Je creëert financiële ruimte voor bijvoorbeeld een inspirerend congres of nieuw teamlid. Met inzicht in projectbudget en bestede uren zie je bovendien welke klanten je aandacht verdienen. Zo zorg je voor tevreden klanten die op tijd een mooi project opgeleverd krijgen. Hierdoor kan iedereen de leuke dingen blijven doen waar ze zoveel energie van krijgen.

MAAK URENSCHRIJVEN GEMAKKELIJK

Urenschrijven moet geen uitzoekklus of veel werk zijn. Zorg voor een gebruiksvriendelijk urenregistratie systeem dat inzicht geeft in de voortgang van projecten. Niet een zoveelste tool, maar een systeem dat je bedrijfsprocessen integreert en overzicht geeft. Software dat helpt om winstgevende projecten te realiseren en tevreden klanten te houden. Simplicate is speciaal ontwikkeld voor creatieve bureaus en biedt een alles-in-één-oplossing voor: CRM, Sales, Project Management, Uren & Facturen. Simplicate maakt urenschrijven bovendien heel eenvoudig voor medewerkers met de app, timetracker, agenda of timesheet.

Tof dat we inmiddels al 2 minuten van je kostbare tijd hebben gekregen. Download in de volgende 30 seconden het E-Book vol toepasbare tips voor winstgevende projecten en tevreden klanten. Dan heb je daar de komende tijd heel veel plezier van!

Vergelijkbare blogs

Been MC Interview

Waarde toevoegen als consultant? Been Management Consulting maakt impact in onzekere tijden

BEST PRACTISE

Impact maken terwijl de markt voorzichtiger is geworden met investeringen in consultancy? Finance & Control manager Frank Beentjes vertelt hoe Been MC dat doet.

Lees meer
IR Agencies OZ 1

Interview Olivier Zeestraten: zo maak je de groeiambities van je agency waar

BEST PRACTISE

Welke inzichten heb je nodig om te groeien en wat moet je doen om als een raket door dat glazen plafond te gaan? We vroegen het Olivier Zees...

Lees meer
Ir agencies oma 06c5ab2f42a6aadc310901c4ab9ba6ec 2000

Daniël Kuipers: ‘AI maakt de kloof tussen agencies groter’

BEST PRACTISE

Hoe verandert artificial intelligence het werk van agencies? We vroegen het aan Daniël Kuipers, eigenaar van OMA (Online Marketing Agency).

Lees meer
Header checklist 1 57e3b99a96f21850f311652a6370b857 2000

Checklist: 6 stappen om succesvol tarieven te indexeren

BEST PRACTISE

Het is heel normaal om je tarieven jaarlijks te indexeren. Maar dat kan ook spannend zijn. Met onze checklist wordt indexeren een stuk eenvoudiger.

Lees meer
Blog wanneer capaciteitsplanning e3b35c16fd58f4e9452dd1fdf2959c12 2000

4 stappen om projectleiders meer verantwoordelijkheid te geven voor facturatie

BEST PRACTISE

Maak projecten succesvoller door projectleiders verantwoordelijk te maken voor facturatie. In dit interview adviseert Peter 4 stappen om dit te organiseren binnen jouw consultancybureau.

Lees meer
Blogtarieven 54b7b25d71b26d6f1ab01131d3f6d720 2000

10 tips om jouw klanten te informeren over nieuwe tarieven

BEST PRACTISE

Olivier Zeestraten van #Masterjecijfers en Jorrit Vermeulen van Simplicate geven 10 tips om jouw tariefsaanpassing zo te motiveren, dat je d...

Lees meer