Personeel urenschrijven simplicate 1 190613 074839

Laat personeel gemakkelijk uren registreren met Simplicate

BEST PRACTISE

Urenregistreren is niet zo populair bij personeel. Medewerkers zien tijdschrijven vaak als noodzakelijk kwaad en in de praktijk wordt het nog wel eens vergeten of onvolledig geregistreerd. Toch is een volledige urenregistratie de kern van succesvol projectmanagement . Om de voortgang van projecten te bewaken en de winstgevendheid te beoordelen heb je gegevens van de bestede tijd nodig. Enkel met een volledige registratie kun je zien of taken binnen de begrote tijd zijn uitgevoerd en krijg je een betrouwbaar beeld van de productiviteit en declarabiliteit van medewerkers. Ook is een correcte urenadministratie nodig om facturen te versturen op basis van nacalculatie.

SIMPLICATE MAAKT URENREGISTRATIE EENVOUDIG

Hoe voorkom je dat urenregistratie door personeel wordt uitgesteld en vergeten? Gebruikersgemak is een belangrijke factor om te zorgen dat medewerkers beter hun uren registreren. Veel bureaus houden gewerkte uren nog bij in Excel. Om het registreren van uren gebruiksvriendelijker te maken, overzicht te houden en fouten te voorkomen, kun je beter tijdschrijven in een online urenregistratiesyteem. Simplicate maakt urenschrijven heel makkelijk. Er zijn maar liefst drie manieren om uren te registreren in Simplicate: via de Urenregistratie-module, de Google Chrome plug-in of via de mobiele app.

De Urenregistratie-module
In de Urenregistratie-module van Simplicate kan je op twee plekken urenschrijven: in de agenda en in de timesheet. Het is maar net welke manier het beste bij jou past. Net als in andere digitale agenda's selecteer je met klikken en slepen een tijdvak. Daarna volgt er een pop-up waarin je kunt aangeven waaraan je hebt gewerkt. Naast de agenda kun je ook uren vastleggen in de timesheet. Hier maak je regels aan waarop je bijvoorbeeld voor een hele week uren vastlegt. Je kunt eventuele notities automatisch laten opnemen op de factuur. Tijdens het tijdschrijven is direct zichtbaar hoeveel uren van het budget nog over zijn. Zo kan je meteen actie ondernemen als een project over het budget gaat. Handig!

Chrome plug-in
Urenregistreren kan ook heel eenvoudig met de Google Chrome plug-in. Voordat je aan een taak begint, klik je rechtsboven op het Simplicate-logo. Je selecteert het project, de dienst en de urensoort en gaat aan de slag. Met de Simplicate plug-in zet je één of meerdere timers aan die automatisch tijdschrijven op projecten. Handig als je aan meerdere projecten tegelijk werkt.

Simplicate app
Ben je veel onderweg of registreer je je uren graag 's avonds thuis op de bank? Dan is de Simplicate-app ideaal. Net als de Plug-in heeft de app een start-stop-timer. Hiermee registreer je eenvoudig gemaakte uren. Start de timer zodra je aan een klus begint en stop het zodra je klaar bent. Tussentijds pauzeren is uiteraard mogelijk. De timetracker in de app synchroniseert met de Google Chrome plug-in. Zo kun je een in de Chrome plug-in gestarte timer opslaan via de app en andersom. Je kunt uren achteraf altijd nog aanpassen.

Image uploaded from i OS 21

Screenshots van tijd registreren in de Urenregistratie-module, de mobile app en Chrome plug-in.

GOEDKEUREN, RAPPORTEREN EN FACTUREREN

Afhankelijk van de ingestelde gebruikersrechten kunnen office- en/of projectmanagers gewerkte uren periodiek goedkeuren. Voor een volledig inzicht in de bedrijfsvoering is het belangrijk dat de urenadministratie sluitend is. Dat betekent dat ook interne uren, verlof en verzuim geregistreerd worden. In Simplicate hoef je dit niet dubbel in te voeren. Dat gaat automatisch vanwege de geïntegreerde HRM-module. Super handig!

Urenrapportage
Inzicht in de resultaten werkt voor elke tijdschrijver motiverend. Vanuit de urenregistratietool schakel je eenvoudig naar de urenrapportages. Hierin zijn alle geplande en geregistreerde uren overzichtelijk weergegeven. Je kunt filteren op debiteur, periode, urensoort etcetera. Bekijk rapportages per individu, team of het hele bedrijf. Bovenaan elke rapportage staan de belangrijkste KPI's in heldere grafieken weergegeven. Je ziet in een oogopslag het totaal aantal geschreven uren en het percentage dat facturabel is. In de productiviteit en declarabiliteits-percentages is bovendien rekening gehouden met de beschikbare werkuren van een medewerker.

Factureren op nacalculatie
Werk je op basis van nacalculatie? Dan factureer je geregistreerde uren met één muisklik. Je ziet direct het verschil tussen de oorspronkelijke offerte, de geregistreerde uren en wat je totaal factureert. Dit scheelt je veel tijd en dubbel werk.

PROBEER SIMPLICATE VRIJBLIJVEND

Simplicate is speciaal gemaakt voor zakelijke dienstverleners en maakt complexe zaken weer eenvoudig. Wij maken software voor mensen: intuïtief, prettig en flexibel, zonder dat je eerst een training nodig hebt. Eenvoudig te implementeren en te koppelen aan andere tools, die ook belangrijk zijn voor jouw business. Zo maakt Simplicate jouw werk makkelijker. Zodat jij je weer kunt concentreren op de dingen waar je goed in bent. Benieuwd naar wat het voor jou kan betekenen? Probeer het 14 dagen gratis uit.

Vergelijkbare blogs

In 5 stappen nieuwe projectmanagementsoftware implementeren

In 5 stappen succesvol overstappen op nieuwe projectmanagementsoftware

BEST PRACTISE

Soepel overstappen op nieuwe projectmanagementsoftware? Stap eenvoudig over. Met deze 5 tips gaat de implementatie sneller en makkelijker.

Lees meer
Been MC Interview

Waarde toevoegen als consultant? Been Management Consulting maakt impact in onzekere tijden

BEST PRACTISE

Impact maken terwijl de markt voorzichtiger is geworden met investeringen in consultancy? Finance & Control manager Frank Beentjes vertelt hoe Been MC dat doet.

Lees meer
IR Agencies OZ 1

Interview Olivier Zeestraten: zo maak je de groeiambities van je agency waar

BEST PRACTISE

Welke inzichten heb je nodig om te groeien en wat moet je doen om als een raket door dat glazen plafond te gaan? We vroegen het Olivier Zees...

Lees meer
Ir agencies oma 06c5ab2f42a6aadc310901c4ab9ba6ec 2000

Daniël Kuipers: ‘AI maakt de kloof tussen agencies groter’

BEST PRACTISE

Hoe verandert artificial intelligence het werk van agencies? We vroegen het aan Daniël Kuipers, eigenaar van OMA (Online Marketing Agency).

Lees meer
Header checklist 1 57e3b99a96f21850f311652a6370b857 2000

Checklist: 6 stappen om succesvol tarieven te indexeren

BEST PRACTISE

Het is heel normaal om je tarieven jaarlijks te indexeren. Maar dat kan ook spannend zijn. Met onze checklist wordt indexeren een stuk eenvoudiger.

Lees meer
Blog wanneer capaciteitsplanning e3b35c16fd58f4e9452dd1fdf2959c12 2000

4 stappen om projectleiders meer verantwoordelijkheid te geven voor facturatie

BEST PRACTISE

Maak projecten succesvoller door projectleiders verantwoordelijk te maken voor facturatie. In dit interview adviseert Peter 4 stappen om dit te organiseren binnen jouw consultancybureau.

Lees meer