Marketing vacatures overzicht

Groeien met de riemen die je hebt

BEST PRACTISE

Het is tegenwoordig een hele uitdaging om mensen te vinden die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Maar liefst 41% van de digital agencies heeft moeite met het vinden van nieuw talent. Logisch, er staan zevenmaal zoveel marketingvacatures open als er kandidaten zijn. Iedereen is op zoek naar specialisten om de conversie-uitdagingen van deze tijd te trotseren. Maar hoe werf en behoud je goede medewerkers? De digitale industrie is een van de snelst groeiende van Nederland, maar zonder team van experts sta je dadelijk niet meer op de kaart. Lees daarom hoe je kunt groeien met de riemen die je hebt.

HET WERVEN VAN GENERATIE Z

Voor huidige marketeers valt het niet mee om bij te blijven in het hoge tempo van nieuwe ontwikkelingen. Maar liefst 90% van de marketeers heeft het gevoel over onvoldoende vaardigheden te bezitten. Met name vakkennis van data-analyse, content, SEO en SEA zijn veelgevraagd en jonge gediplomeerde collega's zijn dan ook gewild. Als je deze nieuwe generatie jongeren wilt interesseren in je openstaande marketingfuncties, houd dan rekening met het volgende. Deze kersverse marketeers, met een leeftijd tot 27 jaar, horen bij de nieuw Generatie Z. In tegenstelling tot Millennials, zijn ze in mindere mate geïnteresseerd in een inspirerend kantoor, flexibele arbeidsvoorwaarden en ontwikkelmogelijkheden. Volgens uitzendbureau YoungCapital hechten jongeren weer ouderwets waarde aan de hoogte van het salaris. Ze hebben in de crisisjaren hun ouders financieel zien worstelen en gaan daarom voor zekerheid. Naast salaris is Generatie Z ook op zoek naar zingeving en mogelijkheden tot werken in het buitenland. Houd hier rekening mee bij het schrijven van je vacaturetekst. Benadruk het marktconform bruto-salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Door het hoge tempo van nieuwe ontwikkelingen heeft 90% van de marketeers het gevoel over onvoldoende vaardigheden te bezitten.

HAAL HET BESTE UIT JE TEAM

Heb je momenteel geen vacature openstaan? Zorg dan wel dat je zichtbaar bent in de arbeidsmarkt. Als je in gesprek bent met interessante kandidaten, heb je mensen achter de hand voor andere tijden. Laat je huidige team ondertussen optimaal productief zijn. Dan kan je veel werk aan zonder uitbreiding. Maar hoe zorg je voor een hoge productiviteit? Een productief team creëer je onder andere door medewerkersinzicht te geven in eigen kpi's. Dan zijn ze meer betrokken bij hun rol in het gezamenlijk succes. Medewerkers die vertrouwen en verantwoordelijkheid krijgen, gaan er alles aan doen om een project tot een succes te maken.Het is daarom ook belangrijk dat jouw teamleden invloed hebben op beslissingen die nodig zijn. Een platte organisatiestructuur met goed overzicht vormt de basis van een productieve projectorganisatie. Simplicate ondersteunt een productief team met project management software en urenregistratie software voor inzicht en controlemogelijkheden als: real time inzicht in bestede uren, in beschikbaar budget, gemaakte afspraken en een overzichtelijke projectplanning.

Marketing vacatures

ZORG VOOR RENDABELE KLANTGROEPEN

Tot slot is het raadzaam om kritisch te kijken naar je klantgroepen. Daarmee bewaak je de beschikbare tijd van je medewerkers. Het is zonde als beschikbare arbeidskracht wegvloeit naar klantgroepen die geen positieve bijdrage leveren aan je bedrijfsresultaat. Onrendabele klantgroepen nemen bijvoorbeeld minimale diensten af, maar kosten je organisatie wel veel tijd en energie. Beoordeel daaromof activiteiten waarde toevoegen en geen verspilling zijn.Zo kun je met minder mensen meer doen. Hoe krijg je dit inzicht? Omdat Simplicate alle onderdelen van je bedrijfsvoering ondersteund, zijn onderlinge verbanden optimaal inzichtelijk. Door het berekenen van de gemiddelde klantwaarde zie je welke klantgroepen rendabel zijn en wat een nieuwe klant mag kosten. Maak slim gebruik van deze Simplicate-rapportages en sla je slag met de riemen die je hebt.

Vergelijkbare blogs

In 5 stappen nieuwe projectmanagementsoftware implementeren

In 5 stappen succesvol overstappen op nieuwe projectmanagementsoftware

BEST PRACTISE

Soepel overstappen op nieuwe projectmanagementsoftware? Stap eenvoudig over. Met deze 5 tips gaat de implementatie sneller en makkelijker.

Lees meer
Been MC Interview

Waarde toevoegen als consultant? Been Management Consulting maakt impact in onzekere tijden

BEST PRACTISE

Impact maken terwijl de markt voorzichtiger is geworden met investeringen in consultancy? Finance & Control manager Frank Beentjes vertelt hoe Been MC dat doet.

Lees meer
IR Agencies OZ 1

Interview Olivier Zeestraten: zo maak je de groeiambities van je agency waar

BEST PRACTISE

Welke inzichten heb je nodig om te groeien en wat moet je doen om als een raket door dat glazen plafond te gaan? We vroegen het Olivier Zees...

Lees meer
Ir agencies oma 06c5ab2f42a6aadc310901c4ab9ba6ec 2000

Daniël Kuipers: ‘AI maakt de kloof tussen agencies groter’

BEST PRACTISE

Hoe verandert artificial intelligence het werk van agencies? We vroegen het aan Daniël Kuipers, eigenaar van OMA (Online Marketing Agency).

Lees meer
Header checklist 1 57e3b99a96f21850f311652a6370b857 2000

Checklist: 6 stappen om succesvol tarieven te indexeren

BEST PRACTISE

Het is heel normaal om je tarieven jaarlijks te indexeren. Maar dat kan ook spannend zijn. Met onze checklist wordt indexeren een stuk eenvoudiger.

Lees meer
Blog wanneer capaciteitsplanning e3b35c16fd58f4e9452dd1fdf2959c12 2000

4 stappen om projectleiders meer verantwoordelijkheid te geven voor facturatie

BEST PRACTISE

Maak projecten succesvoller door projectleiders verantwoordelijk te maken voor facturatie. In dit interview adviseert Peter 4 stappen om dit te organiseren binnen jouw consultancybureau.

Lees meer