Je runt toch een Creative Business?

Jascha

Jascha Tuinier

Je hebt verschillende redenen gelezen waarom je je ontwerpers vooral geen uren moet laten schrijven. Het zou niet bij ze passen, of niet bij hun werk, of het zou te veel gedoe zijn. En bovendien zou tijdschrijven niet belangrijk zijn, omdat het niet om tijd maar om kwaliteit moet draaien.

Allemaal begrijpelijke argumenten, waar ik namens Simplicate mijn kanttekeningen bij hebben geplaatst. Want in je projectorganisatie mag het simpelweg niet ontbreken. Eigenlijk vertel ik je wat je diep van binnen allang weet:

Tijdschrijven zorgt voor de voorwaarden om creatief te zijn en kwaliteit te leveren.

Je kunt als bureau prachtige dingen maken, maar wat je zeker niet kunt maken is tijd. Daarom moet je daar zuinig mee omgaan. En dat doe je door tijd te schrijven. Zonder die gegevens heeft projectorganisatie totaal geen nut. En dat brengt ons bij het laatste argument.

Er is nog een laatste punt dat niet onbenoemd kan blijven. Dit artikel is geschreven voor ‘Creative Businesses’. En in dat laatste woord zit mijn laatste argument.

Want het is én ‘creatief’ maar ook ‘business’. Een creatief bureau is ook gewoon een onderneming, met kosten, te betalen salarissen, een winstoogmerk. Zonder tijdsregistratie heb je geen gefundeerd inzicht in:

  • de status van projecten;
  • de waarde van accounts;
  • het succes van verschillende diensten;
  • de productiviteit van medewerkers;
  • de onderhanden werk positive;
  • en de uren of projecten die je kunt of zou moeten factureren.

Je kunt als zakelijke dienstverlener niet zonder die inzichten en dús niet zonder urenregistratie. Maar je wilt ook zo min mogelijk rommelen met het primaire creatieve proces.

Daarom is Simplicate gebouwd voor creatieve bureaus. Het maakt je projectorganisatie eenvoudig, met toegankelijke tools om uren bij te houden en in te plannen. In een app, online in een agenda of timesheet, of met een timer plug-in in Chrome.

Simplicate beperkt zich overigens niet alleen tot die urenregistratie. Het is een tool die de kern van je bedrijfsvoering kan zijn. Je kunt er volledige projecten in organiseren, Van het eerste contact met een nieuwe klant tot en met het versturen van facturen: het zit er allemaal in. Uitgebreide en tegelijk eenvoudige mogelijkheden voor business management: CRM, Sales, Projecten, Uren, Facturen en HRM.

Maar laten we vooral niet vergeten waar het écht om gaat: je creatieve werknemers. Die kun je in Simplicate dus ook alleen toegang geven tot de urenregistratie. Laten we het vooral eenvoudig houden.

De meest complete en gebruiksvriendelijke bedrijfssoftware voor zakelijke dienstverleners.

Support en Sales

Ons team staat voor je klaar!