Cloud safety

4 mythes over veiligheid van de cloud

BEST PRACTISE
Jorike van Dijken
Jorike van Dijken

Veel bedrijven denken nog steeds dat werken in de cloud minder veilig is dan on-premise. Want wie in de cloud werkt, slaat gegevens online op en draag de controle en veiligheid over aan onbekende online cloud-diensten. Toch wordt cloud computing steeds populairder. Wat is wijsheid? Hoe onveilig is werken in de cloud nu echt? De hoogste tijd om een aantal mythes over cloud-based werken te ontkrachten.

ONZE SERVER STAAT VEILIG OP KANTOOR

Hoe veilig is je kantooromgeving? In de praktijk kan iedere medewerker en bezoeker bij je server komen. Dat betekent dat iedereen met kwade wil makkelijk fysieke toegang heeft tot je bedrijfsgegevens. Met fysieke toegang tot je server kun je tools installeren en gevoelige gegevens wissen of kopiëren. Denk aan inloggegevens, bank of creditcardgegevens, e-mailaccounts, personeelsdossiers en kopieën van identiteitsbewijzen. Informatie die veel meer geld waard is op de zwarte markt dan de server zelf. Sinds de invoering van de GDPR-wetgeving worden missers op dit gebied hard afgestraft. Om nog maar te zwijgen van de reputatieschade.

VEILIG ONDERHOUD IN EIGEN BEHEER

Je kent en vertrouwt je ICT'ers. Waarom zou je dat uitbesteden? Heel simpel: vanwege de kosten. Je kunt continu investeren in nieuwe mensen en hun kennis, maar dan kost het heel veel om alles draaiende te houden. Hoe specifieker de kennis, hoe duurder en zeldzamer de ICT'er. Veel bedrijf kunnen de beveiliging van digitale technologie niet meer bijbenen. Cloudpartijen zijn veel verder in security dan jij als bedrijf kunt zijn. Hierdoor weet je zeker dat het goed zit met je beveiliging en databescherming. Als je kiest voor cloudbased software, ben je van alle onderhouds- en update werkzaamheden af. Hierdoor heb je een minimale ICT-bezetting nodig, die zich volop kan focussen op strategie en innovatie.

IN DE CLOUD KAN IEDEREEN BIJ MIJN DATA

We kunnen je gelijk uit de droom helpen: dat is niet zo. Je data wordt opgeslagen in een zwaarbeveiligd datacentrum en bewaakt door zogenaamde hostingproviders: grote bedrijven als; Amazon, Google, IBM, Microsoft en Rackspace. Deze providers investeren volop in de fysieke en online beveiliging van hun centra. Ze hebben gekwalificeerde experts in dienst, die doorlopend worden geschoold en ervoor zorgen dat jouw data altijd veilig is. Ze werken transparant en staan continue onder toezicht van externe audits.

IN DE CLOUD KAN IK MIJN DATA NIET MEER EXPORTEREN

Juist bij cloud-software heb je uitgebreide exportmogelijkheden. Zo kan je vaak back-ups van je data downloaden. Ieder applicatielandschap is in principe geschikt voor een digitale transitie. Daarnaast bouwen vooruitstrevende providers API's in. Daarmee koppel je op een veilige manier cloud-software. Nog een groot voordeel! Want hiermee koppelen we Simplicate aan veel andere pakketten. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is op een knop klikken om te koppelen of te ontkoppelen.

Vergelijkbare blogs

In 5 stappen nieuwe projectmanagementsoftware implementeren

In 5 stappen succesvol overstappen op nieuwe projectmanagementsoftware

BEST PRACTISE

Soepel overstappen op nieuwe projectmanagementsoftware? Stap eenvoudig over. Met deze 5 tips gaat de implementatie sneller en makkelijker.

Lees meer
Been MC Interview

Waarde toevoegen als consultant? Been Management Consulting maakt impact in onzekere tijden

BEST PRACTISE

Impact maken terwijl de markt voorzichtiger is geworden met investeringen in consultancy? Finance & Control manager Frank Beentjes vertelt hoe Been MC dat doet.

Lees meer
IR Agencies OZ 1

Interview Olivier Zeestraten: zo maak je de groeiambities van je agency waar

BEST PRACTISE

Welke inzichten heb je nodig om te groeien en wat moet je doen om als een raket door dat glazen plafond te gaan? We vroegen het Olivier Zees...

Lees meer
Ir agencies oma 06c5ab2f42a6aadc310901c4ab9ba6ec 2000

Daniël Kuipers: ‘AI maakt de kloof tussen agencies groter’

BEST PRACTISE

Hoe verandert artificial intelligence het werk van agencies? We vroegen het aan Daniël Kuipers, eigenaar van OMA (Online Marketing Agency).

Lees meer
Header checklist 1 57e3b99a96f21850f311652a6370b857 2000

Checklist: 6 stappen om succesvol tarieven te indexeren

BEST PRACTISE

Het is heel normaal om je tarieven jaarlijks te indexeren. Maar dat kan ook spannend zijn. Met onze checklist wordt indexeren een stuk eenvoudiger.

Lees meer
Blog wanneer capaciteitsplanning e3b35c16fd58f4e9452dd1fdf2959c12 2000

4 stappen om projectleiders meer verantwoordelijkheid te geven voor facturatie

BEST PRACTISE

Maak projecten succesvoller door projectleiders verantwoordelijk te maken voor facturatie. In dit interview adviseert Peter 4 stappen om dit te organiseren binnen jouw consultancybureau.

Lees meer