Tijdschrijven met urenregistratie software van Simplicate

Urenregistratie: waarom creatieve bureaus steeds transparanter werken

BEST PRACTISE

Uren schrijven. Doen of laten? Veel creatieve bureaus vrezen dat de rigide urenregistratie de ongedwongen voorwaarde voor creativiteit belemmert. De focus bij creative agencies ligt doorgaans op kwaliteit en mooie projecten en niet op beheersing van uren en kosten. Waarom gaan dan toch steeds meer creatieve bureaus over tot het schrijven van tijd?

INZICHT IN HOEVEELHEID WERK

Net als met alles, kost kwaliteit geld. Je helpt klanten niet door onduidelijk te zijn over de hoeveel tijd die je mooie resultaten hebben gekost. Bij uitstek tevreden klanten betalen met liefde de extra uurtjes die je tot 's avonds laat hebt gemaakt. Maar dan moeten ze wel weten dát die uren gemaakt zijn. Los van de transparantie in hoeveelheid werk, is tijdschrijven de sleutel tot een gezonde bedrijfsvoering. Bij Negen van de tien mkb-bedrijven lekt ongemerkt tot wel 8% van de omzet weg. Het grootste verlies komt door onvoldoende inzicht in kosten, waardoor diensten worden verkocht voor een te lage prijs. Met inzicht in bestede uren zie je hoeveel tijd een taak duurt, hoeveel uren je kunt factureren en hoeveel uur er nog aan een project besteed kan worden. Wanneer je je medewerkers volledig laat tijdschrijven in urenregistratie software heb je betrouwbare sturingsinformatie in handen. Met als resultaat: mooie producten, tevreden klanten en rendabele projecten.

"Bij negen van de tien mkb-bedrijven lekt ongemerkt tot wel 8% van de omzet weg."

VEREENVOUDIG JE PROJECTMANAGEMENT

Rajiv van Wijk, Commercieel Directeur bij Vazquez weet uit ervaring waarom je als creative agency niet ontkomt aan het schrijven van tijd. ‘ Ik ken de discussies over de ongrijpbaarheid van het creatief proces. Wij denken daar eigenlijk wat anders over. We schatten de benodigde uren samen met onze ontwerpers in. De afgesproken uren zijn bij ons de uren die besteed kunnen worden. Dat zorgt voor scherpte en focus in het werk. Én, niet onbelangrijk, iedereen weet waar hij aan toe is.’ Ook Tjeerd Hoppenbrouwers, Managing Director van Dutch Giraffe heeft het schrijven van uren omarmd: 'Ik stuur primair op uren en natuurlijk ook op output. We besteden nu niet meer drie uur aan iets wat voor twee uur is verkocht.'

GEMAKKELIJK UREN BIJHOUDEN MET URENREGISTRATIE SOFTWARE

Uit onderzoek blijkt dat 62% van de medewerkers binnen de zakelijke sector bestede tijd slecht bijhoudt. Houdt de administratieve belasting van creatieve medewerkers daarom zo laag mogelijk. Uren schrijven moet geen uitzoekklus of veel werk zijn. Simplicate maakt uren schrijven eenvoudig en fun met de app, timetracker, agenda of timesheet. Bovendien breng je in Simplicate alle bedrijfsprocessen bijeen: van CRM, Sales, Project Management tot Urenregistratie en Facturen. Hierdoor ontstaat er een logisch verband tussen alles wat je voor klanten doet. Het bespaart dubbel werk en geeft snel en eenvoudig een compleet inzicht in je werkprocessen. Simplicate heeft veel gebruikers in de creatieve sector en maar liefst 99,2% blijft klant. Logisch, het is de perfecte match voor creatieve bureaus die zich richten op mooie projecten en tevreden klanten.

Vergelijkbare blogs

Been MC Interview

Waarde toevoegen als consultant? Been Management Consulting maakt impact in onzekere tijden

BEST PRACTISE

Impact maken terwijl de markt voorzichtiger is geworden met investeringen in consultancy? Finance & Control manager Frank Beentjes vertelt hoe Been MC dat doet.

Lees meer
IR Agencies OZ 1

Interview Olivier Zeestraten: zo maak je de groeiambities van je agency waar

BEST PRACTISE

Welke inzichten heb je nodig om te groeien en wat moet je doen om als een raket door dat glazen plafond te gaan? We vroegen het Olivier Zees...

Lees meer
Ir agencies oma 06c5ab2f42a6aadc310901c4ab9ba6ec 2000

Daniël Kuipers: ‘AI maakt de kloof tussen agencies groter’

BEST PRACTISE

Hoe verandert artificial intelligence het werk van agencies? We vroegen het aan Daniël Kuipers, eigenaar van OMA (Online Marketing Agency).

Lees meer
Header checklist 1 57e3b99a96f21850f311652a6370b857 2000

Checklist: 6 stappen om succesvol tarieven te indexeren

BEST PRACTISE

Het is heel normaal om je tarieven jaarlijks te indexeren. Maar dat kan ook spannend zijn. Met onze checklist wordt indexeren een stuk eenvoudiger.

Lees meer
Blog wanneer capaciteitsplanning e3b35c16fd58f4e9452dd1fdf2959c12 2000

4 stappen om projectleiders meer verantwoordelijkheid te geven voor facturatie

BEST PRACTISE

Maak projecten succesvoller door projectleiders verantwoordelijk te maken voor facturatie. In dit interview adviseert Peter 4 stappen om dit te organiseren binnen jouw consultancybureau.

Lees meer
Blogtarieven 54b7b25d71b26d6f1ab01131d3f6d720 2000

10 tips om jouw klanten te informeren over nieuwe tarieven

BEST PRACTISE

Olivier Zeestraten van #Masterjecijfers en Jorrit Vermeulen van Simplicate geven 10 tips om jouw tariefsaanpassing zo te motiveren, dat je d...

Lees meer